Idealan spoj Grčke i Srbije

by Aleksandra

Kako je osnovna ideja našeg sajta i stranice da prikažemo one svetle primere i sa jedne i sa druge strane, tako na naš put dolaze baš takvi ljudi… valjda zato što čvrsto verujemo da je sve povezano. Pa tako, dođosmo i do jednog Srbina iz Leskovca, koji je doneo odluku da svoj život nastavi u Grčkoj i to u gradu Hanija, na površinski najvećem grčkom ostrvu, Kritu.

Ali nije to ono zbog čega nam je Nenad Cvetković privukao pažnju i zbog čega smo odlučili baš o njemu da pišemo, već činjenica da je uspeo ne samo da spoji ljubav prema muzici i fotografiji, već i da to na najbolji mogući način prenese svojoj deci, a primarno Nini, koja polako ali sigurno osvaja ne samo Grke, nego i Srbe svojim interpretacijama.

U potrazi za boljim mestom za svoju porodicu, ovaj Leskovčanin je stigao do Krita, gde danas drži uspešnu muzičku izdavačku kuću Galaxy Records ,ali i foto studio Zoom Photo. No, bez obzira na celu tu lepu priču, pitali smo ga kako se bori sa nostalgijom i šta radi kada mu nedostaje zemlja u kojoj je rođen, ali nas je odgovor definitivno oduševio. Bio je vrlo jasan: Kada mi nedostaje Srbija, kupim kartu, spakujem kofer i i rešim pitanje nostalgije. Prosto i jednostavno!

Dve vrste umetnosti – muziku i fotografiju je Nenad uspeo da spoji na najbolji mogući način, ali i da prenese tu ljubav svojoj deci.

Pošto je upravo Nina ta koja i jeste privukla našu pažnju, morali smo da ga upitamo i da li je baš on „krivac“ što je odlučila da se bavi muzikom? Kako je ona izvela pesmu Anatema se (Ανάθεμά σε) grčkog pevača Janisa Kocirasa, možete poslušati OVDE


Decu učim da idu svojim stopama, ali su eto i njihovi koraci u pravcu umetnosti… Sad da li sam ja za to zaslužan ili ne, nije toliko ni važno. Najstarija, Nina, se bavi muzikom, najmlađa Katarina pokazuje afenitete ka glumi i plesu, a sin završava srednju školu i ispipava svoja interesovanja. Za sada je najviše okrenut sportu. Zapravo, svi imamo taj poriv da na različite načine ispoljavamo ono lepo što nosimo u sebi. Svakako mi je drago što mogu da učestvujem u ostvarenju njihovih snova i što imam tu mogućnost da im pomognem da ostvare svoje želje.

A da li u tome uspevate?

Pa, Nina je blizu ostvarenja svog sna i zajedničkim snagama se trudimo da joj omogućimo da dotakne svoju zvezdu! Mada priznajem da ponekad sebi ličim na profesora muzičkog, koji je strogi perfekcionista, ali kada pogledamo unazad i vidimo do koje tačke smo uspeli da stignemo, naravno da smo presrećni. Ali za svaki slučaj, mi na tu tačku dodamo još dve.

Moja najstarija ćerka i ja imamo iza nas dva spota i potpisan ugovor sa najvećom izdavačkom kućom u Grčkoj “Heaven”. Trenutno radimo na obradi pesama, koje Nina oseća kao svoje i u planu imamo još jedan spot.
Praktično idealan spoj Grčke i Srbije, Nini pruža mogućnost da peva dušom u Srbiji na grčkom i obrnuto, pa tako i uspeva da prenese emociju na najbolji mogući način. Priznajem da sam jako ponosan na nju i srećan što se bavi baš onim što voli i u čemu je sjajna. To je svakako danas velika privilegija, a ujedno i umetnost, jer je uspela da spoji posao i zadovoljstvo i da u tome uživa.

Čime ste se vi rukovodili kroz život?


Smatram da treba čvrsto verovati u ono što znaš da jesi i biti sebi najbolji prijatelj. Uvek sam se time vodio i nisam posustajao ni pred jednom preprekom. Nisam gledao koliko su te prepreke visoke, već sam se trudio da ih preskočim i ostavim ih iza sebe, pa sam ih kasnije posmatrao kao lekcije koje su me dovele do ovoga što sam postao i što pokušavam, nadam se uspešno, da prenesem i svojoj deci.

PREPORUČUJEMO

Leave a Comment