Leopold I Tvrđava Novi Sad – hotel sa dušom

by Aleksandra

Sve fotografije su preuzete sa sajta www.booking.com

Možda jedan od najinteresantnijih u Vojvodini, hotel Leopold I Tvrđava je smešten na gotovo idealnoj poziciji. A sama građevina je karakteristična po brojnim detaljima iz doba baroka, koji je krase i čine zaista jedinstvenom.

Naziv nosi po jednom od kraljeva Ugarske, ali i caru Svetog Rimskog Carstva, Leopoldu Prvom iz dinastije Habzburgovaca. Zanimljivo je da je u doba njegove vladavine (1655 – 1705) bilo i vreme seobe Srba. Upravo je ovaj vladar ozakonio položaj doseljenih Srba na području Ugarske, kada je izdao Povelju i time im dao dopuštenje da nasele prostor tadašnje Ugarske, te im dao i autonomiju škole i crkve, ali je uslov bio da se bore na strani Austro – ugarske monarhije.

Ukaz koji je Leopold Prvi izdao, odnosno čuvena Privilegija od 21. marta 1690. godine je dokument kojim je tamošnjem srpskom življu garantovana, na prvom mestu sloboda vere, kao i pravo na samostalni izbor sveštenstva i episkopa, ali i arhiepiskopa, te je dozvoljena i upotreba Julijanskog kalendara.

Hotel Tvrđava Petrovaradin

Smešten vrlo blizu i Petrovoradinske tvrđave i čuvenog Varadinskog mosta, hotel Leopold I u Novom Sadu, slobodno možemo reći, zauzima gotovo idealnu poziciju. Primera radi, do samog centra grada je potrebno pešačiti svega 15 do 20 minuta, a samo 10 – ak minuta do same tvrđave, po kojoj je grad svima poznat.

Ukupno je 59 smeštajnih jedinica, kako soba, tako i apartmana, iz kojih se pogled pruža prema reci Dunav, odnosno prema Petrovaradinskoj tvrđavi.

U hotelu je dostupno potpuno besplatno korišćenje bežičnog interneta, a sve smeštajne jedinice su klimatizovane. Naravno da hotel Tvrđava, Novi Sad poseduje i parking, a čije je korišćenje besplatno za goste hotela.

Sve uobičajene dodatne usluge su na raspolaganju gostima ovog interesantnog hotela, a one uključuju i prevoz do, odnosno od beogradskog aerodroma, ali i različite izlete.

Hotel Leopold wellness

Pored fitnes centra, čije je korišćenje potpuno besplatno za sve goste, dostupan je i wellness centar, u okviru koga se nalazi finska sauna i đakuzi kada sa hidromasažerima.

Zainteresovanima su osim brojnih estetiskih tretmana, na raspolaganju i različite vrste masaža, a potrebno je da na recepciji navedu sve zahteve vezano za korišćenje usluga, koje nudi ovaj wellnes centar, pošto se one dodatno naplaćuju.

Hotel Tvrđava Novi Sad – kontakt

Na najlepšoj lokaciji u Novom Sadu, u srcu Petrovaradinske tvrđave je smešten ovaj luksuzni, a nadsve zanimljiv hotel.

Sve informacije su dostupne na broj telefona +381 21 488 78 78 ili preko mejl adrese office@leopoldns.com, kao i na zvaničnom sajtu hotela www.leopoldns.com

PREPORUČUJEMO

Leave a Comment