Najlepši način upoznavanja grčke kulture

by Aleksandra

Često se navodi da je najjednostavniji način da se upoznate sa nekim jezikom kroz slušanje nacionalne muzike. Tako ćete na poseban način prihvatiti i kulturu određenog naroda.

Rukovodeći se time da je najbolje približiti dva naroda upravo kroz pevanje, septembra meseca 2018. godine je hor „Helenofonija“ osnovan u Beogradu.


Osnivanje hora „Helenofonija“

Poznato je da na području Srbije postoji Helenska fondacija za kulturu, koja se nalazi u Resavskoj ulici broj 34 u Beogradu. A upravo u sklopu te fondacije postoji i hor „Helenofonija“, koji je prvenstveno usmeren na promovisanje grčke kulture, ali i muzike, te naravno jezika.

A dirigentska palica se nalazi u rukama gospođice Nefeli Papoutsaki, koja je uz ostale članove i doprinela da ovaj mladi i jedinstveni hor u Srbiji zabeleži dosta uspešnih nastupa.

Nastup hora “Helenofonija” u beogradskoj “Galeriji 73”


Kako postati član hora „Helenofonija“?

Član hora može da postane svako, bez obzira da li poznaje grčki jezik ili ne.

Takođe, nije naveden ni zahtev za posedovanjem određenog pevačkog iskustva, već samo dobra volja i želja za učešće u aktivnostima, koje hor „Helenofonija“ vrlo često ima.

Ne samo da se na taj način promoviše grčka muzika, odnosno kultura i jezik, već i veze između grčkog i srpskog naroda jačaju. Baš zato članovi ovog hora uzimaju učešće u brojnim kulturnim aktivnostima, koje su fokusirane primarno na razvoj odnosa ove dve zemlje.

Ukoliko želite da postanete član ovog hora, možete dodatne informacije o tome dobiti na brojeve telefona 011 303 8 113 i 303 8 114. A toku radnog vremena Helenske fondacije za kulturu u Beogradu, možete i prošetati do Resavske 34 i izvršiti prijavu ili se informisati o aktivnostima hora.

Хор “Хеленофонија” прати изврсног младог тенора Немању Црнатовића вечери српско – грчког пријатељства подом Дана словенске писмености, у петак 24. маја 2019, у Галерији ‘73 на Бановом Брду. Η χορωδία «Ελληνοφωνία» συνοδεύει τον εξαιρετικό νεαρό τενόρο Nemanja Crnatović στη βραδιά ελληνοσερβικής φιλίας για την Ημέρα Αλβαβητισμού των Σλάβων, την Παρασκευή 24 Μαΐου 2019, στην Γκαλερί ‘73 στο Banovo Brdo.Galerija 73

Posted by Helenofonija on Понедељак, 27. мај 2019.

Nakon završene letnje pauze je predviđeno da svakog četvrtka u periodu od 17:30 h do 18:30 h budu održavane probe hora „Helenofonija“. Ukoliko bude došlo do bilo kakvih promena, svi članovi hora ćše dobiti o tome obaveštenje na vreme.

Više informacija o aktivnostima hora, kao i o terminima audicija, možete pogledati na Facebook stranici

PREPORUČUJEMO

Leave a Comment