Promocija knjige o Svetom Nektariju Eginskom

by Aleksandra

U Ruskom domu u Beogradu je održano Duhovno veče u čast Svetog Nektarija Eginskog, 02. aprila 2019. godine.

Tom prilikom je u organizaciji Međunarodnog fonda jedinstva pravoslavnih naroda i Ruskog doma, a sa blagoslovom patrijarha srpskog gospodina Irineja i episkopa valjevskog gospodina Milutina, predstavljena i knjiga Iscelitelj Sveti Nektarije Eginski, autora prote Nenada Andrića.

Promociji ovog dela su prisustvovali brojni gosti, koji su se i obratili prisutnima. Osim dramske umetnice Ivane Žigon i gospođe Radmile Mišev, glavne i odgovorne urednice časopisa „Svetosavsko zvonce“, gosti su imali priliku da čuju i trenutnog trenera fudbalskog kluba „Crvena zvezda“, gospodina Vladana Milojevića, koji je svoje impresije o ovom velikom pravoslavnom Svetitelju preneo prisutnima putem video bima, budući da nije mogao lično da prisustvuje događaju iz profesionalnih razloga. Takođe, predsednik Građanske stranke Grka Srbije, gospodin Vasilios Proveleggios se obratio prisutnima, kao i autor knjige, prota Nenad Andrić, koji je ukratko predstavio život Svetog Nektarija, ali se osvrnuo i na starca Nektarija Vitalisa, te na početak njegovog interesovanja za ove velike grčke, ali i pravoslavne Svetitelje.

Na početku, ali i na kraju ove duhovne večeri su pojali u čast Svetom Nektariju Eginskom sveštenici pri crkvi Svetog Arhangela Gavrila u Cvetanovcu, protojerej – stavrofor Gojko Terzić i njegov sin, protonamesnik Vladimir. Voditelj programa je bila dramska umetnica Marijana Andrić, a grupa Nektarija, kao i mališani iz Kulturno – umetničkog društva Gornja Toplica, pri hramu Svete Marine su se potrudili da ovaj događaj učine još interesantnijim.

PREPORUČUJEMO

Leave a Comment